Віталій Федорів: Маємо на ділі, а не на словах об’єднати Україну

29 січня заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Федорів перебував у Львові, де брав участь у робочій зустрічі представників Івано-Франківської, Львівської, Луганської та Донецької областей – підписантів Меморандуму про міжрегіональну співпрацю в рамках програми «Змінимо країну разом».

«Для нас це безпосередній шанс для об’єднання. Ми зшиваємо те, що окупанти роз’єднували багато років. На ділі, а не на словах об’єднати Україну і людей. Адже історія нас вчить, що 100 років тому через відсутність консолідації у суспільстві, різне бачення в інтелігенції та серед тодішніх керівників не вдалося зберегти державу. Тепер знову постає питання єдності і територіальної цілісності країни. Тому ми всі, кожен на своєму місці, маємо зробити все від нас залежне, щоби задум агресора залишився тільки задумом, а наша країна була вільною, демократичною, європейською державою, де живуть заможні люди», - сказав Віталій Федорів.

Посадовець також розповів про перші кроки з реалізації проекту «Змінимо країну разом» в області. Так, оздоровчий табір «Карпатські зорі» прийняв дітей з Донеччини, а колективи з Донецької і Луганської областей взяли участь у Міжнародному Різдвяному фестивалі «Коляда на Майзлях», запрошено гостей на Міжнародний фестиваль «Карпатський простір», щоби ознайомити з культурою нашого регіону, співпрацювати у галузях освіти, спорту, культури.

«Сьогодні ми окреслимо спільні плани, над реалізацією яких будемо працювати надалі», - наголосив заступник голови ОДА.