Перспективний план формування території доопрацюють

28 січня заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук, радник голови ОДА Валерій Крецул, заступник директора департаменту фінансів Ганна Качур взяли участь у повторних консультаціях у Міністерстві розвитку громад та територій щодо напрацьованої конфігурації формування територій громад Івано-Франківщини. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

До консультацій долучилися окремі народні депутати України з Прикарпаття.

«Івано-Франківська облдержадміністрація досить ретельно опрацювала всі рекомендації, включені до протоколу попередніх таких консультацій у міністерстві, які проходили 20 січня, а також вивчила і розглянула нові звернення представників громад Прикарпаття», - йдеться у повідомленні.

Учасники консультацій висловили ряд рекомендацій щодо доопрацювання пропозицій із внесення змін до Перспективного плану формування територій громад області з урахуванням того, що вони мають стати основою для майбутнього адміністративно-територіального устрою як базового, так і районного рівнів.

Світлана Онищук запевнила, що ця робота буде і надалі проводитися, зважаючи на думку як територіальних громад, так і експертного середовища, а також і з аналізом відповідності ОТГ новим критеріям, затвердженим на нещодавньому засіданні Уряду.