Івано-Франківська міська рада просить зменшити заставу на виборах

Депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до Президента України, Голови Верховної Ради України і Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування щодо розміру грошової застави на виборах. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської міської ради.

«У новій редакції Виборчого кодексу України містяться неприйнятні норми збільшення грошової застави для кандидатів у міські голови у містах з кількістю виборців понад 90 тисяч та виборчих списків партій до місцевих рад (обласних та міських з кількістю виборців більше 90 тисяч) майже у 40 разів порівняно з місцевою виборчою кампанією 2015 року», - йдеться у зверненні.
«Так, згідно прийнятих змін розмір грошової застави для реєстрації партійного списку на наступних виборах до Івано-Франківської міської ради складатиме 340 тис. грн. Таким же самим буде і розмір грошової застави для кандидатів на посаду міського голови. Це особливо обурливо, оскільки не відбулося суттєвих змін у розмірах грошових застав для кандидатів у Президенти України та виборчих списків партій до Верховної Ради України порівняно з розмірами, які були встановлені чинними до ухвалення Виборчого кодексу України законами», - йдеться у зверненні.

Депутати міської ради закликали народних депутатів невідкладно розглянути зареєстрований проект Закону № 2769 «Про внесення змін до статті 225 Виборчого кодексу України (щодо розміру грошової застави)» в Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування і винести на розгляд парламенту.