На Івано-Франківщині планують створити 60 ОТГ

20 січня в Мінрегіоні заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Онищук презентувала спільні з експертним середовищем напрацювання Івано-Франківської ОДА щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад області, які передбачають 60 ОТГ. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Після ознайомлення з презентацією та її обговорення головуючі на консультаціях заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода і голова згаданого підкомітету профільного Комітету Верховної Ради України Віталій Безгін високо оцінили якість презентованих Івано-Франківщиною напрацювань та віднесли їх до п’ятірки найкращих серед усіх областей, а також рекомендувати продовжити роботу над удосконаленням перспективного плану формування територій громад Прикарпаття», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що в Івано-Франківській області вже утворено 41 об’єднану територіальну громаду, до яких увійшло 176 місцевих рад. Загалом в ОТГ проживає 716,8 тис. жителів або 52,2 відс. від загальної кількості населення області. Площа усіх ОТГ складає 4105,3кв. км або 29,5 відс. від загальної площі області.