На Івано-Франківщині планують боротись з незаконною торгівлею пальним

2 січня заступник голови облдержадміністрації Василь Івасик провів перше засідання міжвідомчої регіональної робочої групи по боротьбі з нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним. Її утворено відповідно до розпорядження ОДА від 28.12.2019 № 707 з метою наведення порядку з нелегальною реалізацією пального на території області. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Як зазначив Василь Івасик, робоча група працюватиме, щоб націлити більш ефективно правоохоронні органи вести боротьбу із цим явищем.

Крім того, рекомендуватимуть головам РДА провести інвентаризацію наявності на підпорядкованій території потенційно небезпечних об’єктів, а саме: складів нафтопродуктів, нафтобаз, автомобільних заправних станцій. Це дозволить правоохоронним органам більш ефективно оцінити ситуацію і більш конкретно працювати щодо виявлення нелегального бізнесу.

Під час засідання обговорили проведені правоохоронними та фіскальними органами заходи із протидії незаконному обігу пального і його торгівлі на Прикарпатті.

«Або легалізація та отримання ліцензії, або демонтаж та закриття – альтернативи не існує. Ринок пального на Прикарпатті повинен бути виключно у законному полі», - на цьому наголошувалося у виступах очільника та членів робочої групи.