Поліція заявила про затримання підозрюваних у вбивстві Шеремета

12 грудня відбудеться брифінг міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та першого заступника глави Національної поліції – начальника кримінальної поліції Євгена Коваля щодо розслідування вбивства відомого журналіста Павла Шеремета.

За даними поліції, до організації вибуху, в якому загинув Павло Шеремет, причетні особи, які здійснили підрив ЛЕП у Херсонській області, а також намагались підірвати автомобіль косівського бізнесмена Михайла Чекурака. Вибуховий пристрій під автомобілем не спрацював, оскільки магніти, що мали втримати його під автомобілем, відкріпились від днища автомобіля. Вибуховий пристрій виявив М.Чекурак на бруківці.

Михайло Чекурак згодом сам став фігурантом кримінального провадження. 6 вересня 2018 у ресторані «Старий Косів» стався вибух. За версією слідства, Михайло Чекурак підірвав ресторан своєї колишньої тещі. У цій справі триває розслідування.

За даним поліції, майже ідентичну вибухівку застосували у підриві автомобіля Павла Шеремета.

Поліція підозрює, що злочинної діяльності були причетні учасник АТО Владислав Грищенко, його дружина волонтерка Інна Грищенко, волонтерка та лікарка Охматдиту Юлія Кузьменко, музикант та учасник АТО Андрій Антоненко та ряд інших осіб.

За даними поліції, один із фігурантів справи на ім’я Іван (прізвисько «Пістолет») вчинив самогубство.

У поліції повідомили, що ймовірними організаторами вбивства Павла Шеремета є ті самі люди (це ціла родина), які замовили підрив автомобіля Михайла Чекурака.

У поліції вважають, що мотивом замовників вбивства Павла Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Вибух у ресторані «Старий Косів»