Суд дав умовний термін прикарпатцю, який розгромив гральний салон та порубав банкомат

Калуський міськрайонний суд виніс вирок щодо прикарпатця, який розгромив гральний салон та порубав сокирою банкомат.

20 червня 2018 року обвинувачений приїхав на автомобілі у Бурштин, щоб зробити ставку у приміщенні державної лотереї «Фаворит Спорт». Працівниця відмовилась приймати ставку, оскільки в електронній базі була технічна перерва. Відмова розлютила чоловіка і він став трощити обладнання дерев’яною палицею, яку приніс з собою. Зокрема, пошкодив 7 моніторів та 13 телевізорів, чим завдав матеріальної шкоди на суму майже 55 тисяч гривень. У Бурштині він був зупинений працівниками охоронної фірми ТзОВ «Захист С», які не надали йому можливості покинути місце вчинення злочину до приїзду працівників поліції.

21 червня 2018 року обвинувачений приїхав до Рогатина з метою взяти кредит у комерційному банку. Спочатку він відвідав відділення «Приватбанку», а згодом «Кредобанку». Отримавши двічі відмову в отриманні кредитних коштів, обвинувачений покинув приміщення відділення ПАТ «КредоБанк» та, повернувшись до свого автомобіля, взяв із його багажного відділення сокиру.

«Чоловік підійшов із сокирою в руках до банкомату ПАТ «КредоБанк», вбудованого у фасадну стіну цього відділення даного банку, де, наніс нею один удар по банкомату, пошкодивши його таким чином та вивівши із ладу, чим завдав ПАТ «КредоБанк» матеріальних збитків на суму 11 944 гривні 80 копійок. Продовжуючи свої злочинні хуліганські дії, він із сокирою увійшов у приміщення Рогатинського відділення ПАТ «КредоБанк», де, усвідомлюючи що він знаходиться у публічному місці, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, почав розмахувати перед працівниками банку сокирою, відлякуючи клієнтів, та вимагав у керуючого відділенням банку надати йому інформацію з обмеженим доступом щодо наявної у відділенні банку суми готівкових грошових коштів, унаслідок чого робота банківської установи була вимушено припинена, а клієнти банку були обмежені у можливості отримання банківських послуг», - йдеться у вироку суду.

Протиправні хуліганські чоловіка припинили працівники приватної охоронної фірми, які прибули на виклик з банку.

Цивільний позов державної лотереї обвинувачений визнав повністю. Проте заявив, що він не має матеріальної змоги відшкодувати завдану ним шкоду.

Представник ПАТ «Кредобанк» вказав, що претензій до обвинуваченого не має, просить суворо обвинуваченого не карати, а справу розглянути без його участі.

Суд вирішив призначити йому покарання у вигляді двох років обмеження волі. Однак, звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Суд також задовольнив цивільний позов державної лотереї.

Рішення ухвалив суддя Володимир Онушканич.