У Галицькому районі готуються до будівництва водогону

Галицька районна рада планує розпочати будівництво водопровідних мереж з метою забезпечення централізованим водопостачанням населених пунктів Галицького району.

Зокрема, йдеться про водопостачання м.Бурштина та сіл: Поплавники, Демешківці, Придністров’я, Німшин, Слобідка-Більшівцівська, Бовшів, Задністрянське та смт. Більшівці (з врахуванням можливості подальшого підключення гілки водогону в напрямку населених пунктів Тустань, Дубівці, Лани, Маріямпіль).

Водозабір здійснюватиметься із підземних джерел питної води Шевченківського родовища №4, яке експлуатує КП «Галичводоканал». Ділянка родовища розташована на правій заплавній терасі р.Дністер, в 100 м від русла. Передбачено використання існуючих потужностей, систем водопідготовки та спеціалізованої техніки КП «Галичводоканал». Додаткової (окремої) водопідготовки не потрібно.

Потужність водоспоживання ділянки становить 7500 м3/добу (2,7375 млн.м3/рік). Протяжність водопровідних магістральних мереж близько 68 км.

«Реалізація планованих рішень матиме позитивний ефект, а саме: передбачається поліпшення якості послуг з централізованого водопостачання для споживачів, підвищення надійності роботи систем водопостачання, підвищення рівня безпеки та мінімізація ризиків виникнення аварійних ситуацій у разі виникнення пожеж, призведе до зайнятості трудового місцевого населення при будівництві та подальшій експлуатації мереж. Внаслідок поповнення місцевих бюджетів додатковими надходженнями коштів зросте можливість значно покращити соціальну та інженерну інфраструктуру, сприяти розвитку місцевих проектів», - йдеться у повідомленні.

Усі зауваження та пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА, вул. Сахарова, 23а, м. ІваноФранківськ, 76014, email: main@eco.if.gov.ua, тел. (0342) 52-61-50, контактна особа начальник управління Пліхтяк Андрій Дмитрович.