У Яремчі відбулась виїзна сесія Івано-Франківської облради

15 листопада у м. Яремчі відбулося виїзне засідання 32-ї сесії обласної ради, присвячене питанням стану та розвитку фізичної культури і спорту на Прикарпатті. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської облради.

«Попри існуючі, не зовсім сприятливі обставини, спорт на Прикарпатті розвивається і обласна рада докладає до цього зусиль. Ми не тільки виділяємо на спорт ті кошти, які доводять нам по показниках бюджету згідно формульних розрахунків, але й протягом року вишукуємо додаткове фінансування. Зокрема, через обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, в рамках якого переможці в номінації «Краща спортивна громада” отримують гроші на вдосконалення спортивної інфраструктури. Також підтримуємо розвиток фізичної культури через відновлення програми будівництва спортивних майданчиків зі штучним покриттям, яких упродовж теперішньої каденції обласної ради було облаштовано понад півтори сотні», – підкреслив голова обласної ради Олександр Сич.

Традиційно, перед початком пленарного засідання депутати оглянули об’єкти спортивної інфраструктури на території Яремчанської міської ради. Зокрема, побували в Микуличинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

«Далеко не в кожній школі є така спортивна зала. Цей стадіон, спортзал зроблені силами підприємців села. Це показує, що не завжди можна сказати що немає коштів. І головне це все дієве, не просто споруди, які стоять, а тут постійно проводяться спортивні змагання. Тому, якщо є бажання, консолідація зусиль, організатор-натхненник, то бачимо результат», – зауважив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

Опісля депутати переїхали у Ворохту, де оглянули стан гірськолижних трамплінів. Як повідомив начальник управління спорту обласної державної адміністрації Орест Оклієвич, стан трамплінів залишає бажати кращого, але оскільки вони перебувають у приватних руках, спрямувати кошти на покращення їхнього стану немає можливості.

«Ми вже добилися, що приватна структура віддає нашій спортивній школі трампліни в безкоштовну і безстрокову оренду, а приміщення – на 5 років в оренду. На сьогодні вже вирішено питання про придбання покриття для двох найбільших трамплінів», – розповів Орест Оклієвич.

Читайте також: Для трамплінів у Ворохті планують закупити польське покриття

По завершенні огляду об’єктів спортивної інфраструктури розпочалося пленарне засідання 32-ї сесії обласної ради. На початку прикарпатські обранці заслухали інформацію обласної виборчої комісії про реєстрацію нового депутата обласної ради. Так, замісіть Андрія Шувара, депутатські повноваження якого були припинені на попередній сесії, до складу депутатського корпусу увійшла Любов Попович.

Реагуючи на актуальні питання суспільно-політичної ситуації обласна рада схвалила три звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуються стану виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області, фінансування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та обігу земель сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Обласна рада просить Кабмін розблокувати кошти на соціально-економічний розвиток

Основну увагу на сесійному засіданні депутати присвятили обговоренню стану та перспектив розвитку фізичної культури і спорту на Прикарпатті та внесли зміни до обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки в частині утримання і фінансування обласного комунального підприємства «Хет-трик Арена».

Водночас були внесені зміни до обласного бюджету на 2019 рік, а також до рішень обласної ради «ро розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік» та «Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році». Разом з цим депутати внесли зміни до двох обласних програм, призначили керівників чотирьох обласних освітніх закладів.