Денис Шмигаль: Українська книга – це могутній фактор розвитку нації

8 листопада в Івано-Франківську у фортечній галереї «Бастіон» урочисто розпочався фестиваль-презентація друкованої книжкової продукції «Сторінками української книги». Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Дводенний просвітницький захід, що проходить за сприяння обласної державної адміністрації у рамках відзначення Дня української писемності та мови під гаслом «Читаємо українське. Читаємо українською», цьогоріч присвячений сторіччю Соборності України. Церемонія відкриття відбулася за участі голови обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля, голови обласної ради Олександра Сича, письменників, видавців, франківців та гостей міста», - йдеться у повідомленні.

Шостий рік поспіль на Прикарпатті організатори дійства знайомлять із книгами, виданими за кошти обласного бюджету в рамках регіональної цільової програми підтримки книговидання, новинками українських та місцевих видавництв. Цього разу друковану продукцію представляють видавництва та книготорговельні організації з Тернопільської, Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської областей, міст Києва та Харкова, бібліотечні заклади, вузи області.

Звертаючись до присутніх у галереї «Арт-на-Мур», Денис Шмигаль підкреслив важливість культурно-просвітницької функції книги у формуванні цінностей українців, а відповідно і розвитку нації.

«Українська книга є джерелом інформації, могутнім фактором формування цінностей, розвитку духовної культури, інтелектуального потенціалу українців та нації загалом. Щороку обсяги друкованих українських видань зростають, що свідчить про популярність і актуальність українськомовної друкованої продукції. Мене особисто це дуже тішить, бо я з малку є шанувальником української книги», - зазначив очільник облдержадміністрації.