Івано-Франківщина сподівається розширити співпрацю з Литвою

6 листопада відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля із Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом та членами литовської делегації. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Сторони обговорили поглиблення діючої співпраці та можливі напрямки розширення двостороннього торговельно-економічного співробітництва, партнерство у галузях освіти, інновацій, культури, сільського господарства.

«Ми дуже цінуємо дружні відносини із Литвою і відчуваємо плече підтримки на рівні Євросоюзу та міжнародного співробітництва, підтримки нашої держави у боротьбі із агресором на Сході України», - зазначив голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль, звертаючись до литовської делегації.

Між Івано-Франківщиною та Литвою налагоджена широка співпраця. Імпорт литовських товарів в області зріс майже у десять разів і наразі становить 10,1 млн доларів США. Завозили литовці здебільшого мінеральні палива, нафту і нафтопродукти, електричні машини.

Днями запрацює нова сонячна електростанція на 12 МВт у Галицькому районі. Це перша значна інвестиція литовського бізнесу в Івано-Франківщину. Денис Шмигаль висловив сподівання, що сьогоднішній візит на Прикарпаття буде плідним, цікавим і результативним, як для Литви, так і для України загалом та Івано-Франківщини зокрема. Очільник області запропонував представникам литовського бізнесу продовжувати кооперувати та спільно шукати сфери діяльності, обмінюватися перспективними ідеями і планами.

«Івано-Франківщина – це давній і дружній наш партнер», – зазначив Марюс Януконіс.

Він подякував голові облдержадміністрації за теплий прийом, висловив переконання, що попереду – реалізація амбітних планів і чимало викликів. Литовська сторона вітає проведення реформ в Україні та сподівається співпрацювати із трьома західними областями, в тому числі й з Прикарпаттям.