На Івано-Франківщині ліквідували підпільний цех з виробництва алкоголю

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Івано-Франківській області спільно з Управлінням СБУ в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинили діяльність підпільного цеху з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв. Про це повідомили в ДФС в Івано-Франківській області.

В рамках проведення операції «Акциз-2019» та розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.28, ч.2 ст.204, ч.2 ст.199КК України, було встановлено групу осіб під керівництвом місцевого жителя, які організували та забезпечували роботу підпільного цеху з виробництва фальсифікованого алкоголю.

«Фальсифікат, виготовлений із спирту, у вкрай несприятливих санітарних умовах, обклеювали підробленими акцизними марками невстановленого зразка та реалізовували як на території обласного центру, так і на території регіону», - йдеться у повідомленні.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених за місцем незаконного виробництва, в складських та гаражних приміщеннях, за місцями проживання фігурантів і в їх автомобілях, з незаконного обігу вилучено 6 тис. 387 літрів спирту який використовувався як сировина для виготовлення фальсифікату, 1 тис. 950 літрів готового алкогольного фальсифікату, розлитого в скляну тару різного об’єму, обладнання для виготовлення фальсифікату, а також підроблені акцизні марки, етикетки та контретикетки, підроблені під відомі торгові марки, тару різного об’єму, корки та транспортні засоби, що використовувалися для незаконного перевезення фальсифікату.

Зловмисників було затримано в порядку ст.208 КПК України та повідомлено їм про підозру за ч.2 ст.28, ч.2 ст.204, ч.2 ст.199 КК України.

Івано-Франківським міським судом до підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.