Денис Шмигаль: перевезення деревини без чіпів прирівнюється до злочину

Із 1 листопада усі лісогосподарські підприємства області перейшли на електронний облік деревини, чіпування. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Відповідно прозвітували, що закуплена уся необхідна техніка та підтвердили, що все у нас працює»,- зазначив голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль під час щотижневої онлайн-наради. Сьогодні з-поміж іншого розглядали проблемні питання розвитку лісового господарства області.

У цьому контексті очільник Івано-Франківщини проінформував учасників наради, що 30 жовтня поточного року Верховна Рада України у другому читанні прийняла проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо введення заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону».

«У контексті переходу до електронного обліку деревини цей закон також вносить елемент наведення порядку у лісогосподарській галузі. Фактично з Державним підприємство «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр», який є базовим підприємством Державного агентства лісових ресурсів і має статус головного оператора системи електронного обліку деревини, усі наші обласні комунальні агролісгоспи, районні, військові, національні природні парки уклали угоди. Тепер головне питання до правоохоронних органів взяти на контроль: перевезення деревини без чіпів прирівнюється до злочину», - підкреслив Денис Шмигаль.

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк проінформував присутніх, що підприємства Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства отримали за 9 місяців 2019 року доходу від реалізації продукції, товарів, робіт, послуг 614,6 мільйона гривень, який у порівнянні з минулим періодом зріс на 100,7 %, або на 4,1 млн гривень. Проте на окремих підприємствах відбувся спад по реалізації продукції. Основними причинами цього є відсутність поставок на експорт та спад попиту на внутрішній ринок.

Підприємства обласного управління за 9 місяців 2019 р сплатили до зведеного бюджету 195,5 мільйона гривень, що на 4,5 мільйона гривень більше відповідного періоду минулого року, у тому числі: до державного бюджету - 122,9 млн грн, до місцевого бюджету – 72,6 млн гривень. За цей час сплачено 51 млн гривень Єдиного соціального внеску.