Суд дав умовний термін п’яному водію, який скоїв аварію

Тисменицький районний суд виніс вирок щодо винуватця дорожньо-транспортної пригоди, яка сталась 19 вересня 2017 року.

«Приблизно о 15.30 підсудний, керуючи автомобілем марки «ВАЗ 2109», та перебуваючи при цьому в стані алкогольного сп’яніння, між населеними пунктами с. Черніїв та с. Марківці Тисменицького району виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілем марки «BMW 318», - йдеться у рішенні суду.

Внаслідок аварії водій «BMW 318» отримав тяжкі тілесні ушкодження черевної порожнини та переломи плечової, стегнової та ліктьової кісток. Ці ушкодження викликали тривалий розлад здоров’я травмованого.

Винуватець аварії (інвалід ІІІ групи, комісований із ЗСУ, у бойових діях участі не брав) визнав свою вину і добровільно відшкодував потерпілому збитки. Просив суд суворо його не карати.

До обтяжуючих відповідальність обвинуваченого обставини суд відносить вчинення ним злочину в стані алкогольного сп’яніння.

Обставинами, що пом’якшують покарання, суд визнає повне визнання вини, щире каяття у вчиненому, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування потерпілому заподіяної злочином матеріальної та моральної шкоди.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначив йому покарання - три роки позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки. Водночас, суд звільнив його від відбування основного покарання, встановивши іспитовий строк тривалістю два роки.

Рішення ухвалив суддя Руслан Струтинський.