Пенсіонер, який «замінував» відділок поліції, відсидить два роки

Богородчанський районний суд виніс вирок щодо пенсіонера, який повідомив про замінування Богородчанського відділення поліції та Богородчанського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів.

8 грудня 2018 року близько 5 години ранку пенсіонер подзвонив з мобільного телефону та повідомив, що адміністративне приміщення Богородчанського ВП Надвірнянського ВП ГУНП заміноване.

12 грудня 2018 року чоловік подзвонив і повідомив, що адміністративне приміщення Богородчанського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів філії "Управління магістральних газопроводів «Прикарпаттрансгаз» акціонерного товариства «Укртрансгаз» заміноване.

В обох випадках жодних вибухонебезпечних речовин, предметів чи пристроїв виявлено не було.

Обвинувачений вину у вчиненні злочинів визнав повністю і повідомив, що тривалий час у нього є непорозуміння з працівниками Богорочанського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, у зв`язку з тим, що не була розслідувана справа стосовно його побиття у 2015 році, а також поліцейські належно, на його думку, не реагували на заяви про вчинення різних правопорушень.

Свідок (працівник поліції) в судовому засіданні пояснив, що 8 грудня 2018 року близько 04 години на територію Богородчанського ВП прийшов обвинувачений та погрожував, що зараз зробить працівникам поліції так зване «ввідне» завдання. Через деякий час зі служби "102" надійшло повідомлення від заявника про замінування відділення поліції двома невідомими особами.

Зазначимо, що 26 липня 2019 року Богородчанський районний суд визнав чоловіка винним у незаконному зберіганні патронів. Суд призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, однак звільнив від відбування покарання з випробовуванням та встановив йому іспитовий строк тривалістю на 1 (один) рік.

Цього разу, суд визнав пенсіонера винним і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 2 роки та 1 місяць.

Рішення ухвалила суддя Леся Рибка.