Руслан Марцінків: нічого доброго на 2020 рік не очікую

22 жовтня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відвідав зустріч з Прем’єр-міністром міських голів України. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Враження двояке - з одного боку ніби є бажання працювати, є ідеї які мені імпонують, є ідеї які ні! Відстоював місто і місцеве самоврядування і мав виступ! Скажу так - нічого доброго на 2020 рік не очікую! Акциз на пальне забрали, соц-економ забрали, зарплати вчителям і лікарям, купівля інсуліну, ПТУ - приблизно Ви тримайтесь і ніякого підвищення не буде, новий адміністративний устрій буде і далеко не добровільний! До речі уряд задекларував брати кредит для себе і рекомендував міським головам брати кредити! Ну і продавати все майно, державні підприємства і землю! П/С Коли тобі здається, що все - кінець, то насправді тільки початок!!! Тримаймося купи і все буде добре», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у пресслужбі Кабміну, Олексій Гончарук поінформував міських голів про стратегічні напрямки роботи Уряду. Зокрема, зараз йде робота над створенням функціональної інфраструктурної мережі по всій Україні.

«Що таке функціональна мережа? Це освітня мережа, медична, безпека, юстиція. У нас в Програмі дій Уряду є чіткі стандарти, які держава гарантуватиме українцям – «швидка» має приїжджати за 10 хвилин в місті, лікар має бути не далі ніж за 7 км у сільській місцевості, кожна дитина має ходити в дитячий садок і так далі. Ми зібрали по міністерствах інформацію по об’єктах, які належать до цих мереж, і нанесли її на інфраструктурну карту. Зараз на ній більше 110 тис. об‘єктів по всій країні. Минулого тижня ми направили карту в області, щоб вони додали всі інфраструктурні об‘єкти, яких не вистачає: в якому районі потрібна школа, в якому садочок, а в якому – лікарня», – сказав Прем’єр-міністр.