На Косівщині знищили плантацію коноплі, яку вирощували у теплицях

На Косівщині поліція знищила плантацію коноплі, яка розміщувалася в чотирьох теплицях. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Нарковмісні рослини та злочинну групу правоохоронці спільно із співробітниками СБУ і прокуратури виявили у вересні 2019 року. До вчорашнього дня опечатані теплиці перебували під цілодобовою охороною спецпризначенців поліції Івано-Франкіфвської області.

У процесі досудового розслідування суд постановив коноплю знищити. Відтак 21 жовтня, слідчі слідчого управління, працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП, поліцейські найближчих райвідділів і відповідні служби вивезли з теплиць на відкриту територію 89,3 тисячі рослин конопель.

До того правоохоронці вилучали коноплю разом з коренем, складали на купу, а вхід знову опечатували. Вчора комбайн перемолов рослини разом з мінеральною ватою і повантажив на вантажівку. Після цього перемелену масу, який вже не має наркотичної дії, вивезено у колекторні вигрібні ями.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цей злочин передбачене у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на території регіону правоохоронці припинили діяльність організованої злочинної групи. Зловмисники створили та забезпечували функціонування масштабної лабораторії з вирощування наркотичних конопель та їх переробки. Лабораторія функціонувала в одному із сіл Косівського району.