Через скорочення районні управління архітектури можуть припинити видачу дозвільних документів

9 жовтня за участю заступника голови обласної державної адміністрації Василя Івасика відбулося засідання колегії департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Жваве обговорення викликало питання збереження у структурі РДА уповноважених органів містобудування та архітектури і недопущення їх ліквідації. Адже в ході реорганізації посаду головного архітектора скорочують, об’єднують структурні підрозділи, відповідно у складі управління існуватиме одна одиниця, яка не матиме статусу уповноваженого органу. Це може призвести до призупинення із 1 січня роботи щодо видачі дозвільних документів. Вирішенням проблеми функціонування системи органів архітектури на місцях у зв’язку із майбутнім скороченням та виконання цих функцій в подальшому стало б роз’яснення від центральних органів виконавчої влади. А до цього часу, при скороченні посад та оптимізації структури РДА, Василь Івасик порекомендував виважено підходити до цього питання та розглянути можливість залишити спеціалістів й орган архітектури у структурі РДА», - йдеться у повідомленні.

На Івано-Франківщині планують скоротити майже 600 чиновників

Окрім цього, на колегії обговорили стан поводження з твердими побутовими відходами в населених пунктах області: проблеми та шляхи їх вирішення; проблемні питання з підготовки проектно-кошторисної документації по об’єктах, які пропонуються місцевими органами влади до фінансування за рахунок субвенції з Державного бюджету; стан виконавської дисципліни в департаменті будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА.