На Івано-Франківщині кількість отримувачів субсидій зменшилась на 22%

19 серпня голова облдержадміністрації Денис Шмигаль провів робочу нараду із керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств та відомств, на якій обговорено проблемні питання щодо забезпечення життєдіяльності області. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Зокрема, йшлося про призначення та виплат субсидій в області. Директор департаменту соціальної політики ОДА Володимир Корженьовський розповів, що станом на 16 серпня в області отримувачами субсидій є понад 82 тисячі осіб. 60 відсотків із них – люди пенсійного віку. У порівнянні з минулим роком кількість субсидіантів скоротилася на 22 відсотки.

Щодо стану підготовки об’єктів соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства області до опалювального сезону 2019-2020 року, то варто зазначити, що наразі понад 70 відсотків даних об’єктів підготовленні до зимового періоду. Зокрема, заклади сфери охорони здоров’я готові на 75 відсотків, соціального захисту - на 86 відсотків.

Разом з тим, рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий у цьому році, складає 21,6 %. Загальна заборгованість станом на 15 серпня спостерігається на рівні 395 млн грн. Найбільшими боржниками є ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» та ТзОВ «СТЕК».