В Івано-Франківську п’яний водій спробував відкупитись від патрульних

В Івано-Франківську на вулиці Набережна, близько 6-ї години ранку, патрульні помітили автомобіль Опель Астра, який проїхав на заборонений червоний сигнал світлофора. Інспектори відреагували на правопорушення та зупинили транспортний засіб. Про це повідомили в Патрульній поліції Івано-Франківщини.

«Під час спілкування з водієм патрульні замітили ознаки алкогольного сп’яніння в останнього. На пропозицію поліцейських пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння на місці, у встановленому законом порядку, порушник дав згоду. Даний громадянин також погодився з результатом алкотестера "Драгер", який показав результат 2.78 проміле. В подальшому, з метою уникнення відповідальності, чоловік кілька разів пропонував поліцейським неправомірну вигоду. На неодноразові попередження інспекторів щодо кримінальної відповідальності за такі дії 31-річний водій не реагував. Він поклав кошти, в сумі 340 фунтів, у службовий автомобіль, де інспектор виносив протокол», - йдеться у повідомленні.

Патрульні викликали слідчо-оперативну групу міського відділу поліції, а також склали на порушника декілька адміністративних матеріалів за порушення ПДР, зокрема за ст. 130 КУпАП (Керування в стані сп’яніння) та ст. 122 КУпАП (Проїзд на заборонний сигнал світлофора).

За фактом неправомірної вигоди порушено кримінальне провадження за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.