Чоловіка, який розмалював свастикою кілька будівель, посадили на два роки

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області засудив до позбавлення волі чоловіка, який розмалювував будівлі свастикою.

Житель Богородчанщини 24 березня вночі розмалював свастикою чотири будівлі у Богородчанах.

Обвинувачений свою вину у вчиненнні інкримінованих йому діянь визнав повністю, підтвердив викладені в обвинуваченні обставини та дав показання про те, що ввечері 23 березня він вживав спиртне, що призвело до його алкогольного сп`яніння. Близько 01:00 години 24 березня, взяв із собою аерозольний балончик із чорною фарбою, підійшов до приміщення будівлі відділення поштового зв`язку селища Богородчани, де на фасаді будинку намалював три зображення свастики у виді «хрестів». Після цього аналогічні зображення почергово він наніс таким же способом на будівлі Богородчанського районного суду, Богородчанського районного палацу культури та Богородчанського районного військового комісаріату.

Читайте також: Поліція розшукала зловмисника, який розмалював свастикою військомат

Суд взяв до уваги посередню характеристику обвинуваченого за місцем проживання й те, що він перебуває на обліку у лікаря нарколога.

Суд також врахував, що він повністю та беззаперечно визнав вину у вчиненому, розкаявся, сприяв розкриттю злочинів, однак не відшкодував завдані збитки (сума збитків - менше 1000 гривень).

Суд звернув увагу на факт, що обвинувачений на шлях виправлення не став, а знову вчинив злочини, маючи непогашену чи не зняту судимість.

Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на два роки.

Зазначимо, що молодика, який у березні 2019 року розмалював церкву у с.Герині, суд оштрафував на 1700 гривень.