У Коломиї на одного суддю припадає більше тисячі справ

Коломийський міськрайонний суд вже не перший рік посідає провідне місце серед судів Івано-Франківської області по кількості розглянутих справ, що припадає на одного суддю і тенденція до зростання навантаження триває. Про це повідомили у Коломийському міськрайонному суді.

«Нами проаналізовано статистичні дані за перше півріччя 2019 року та проведено порівняння показників роботи суду з показниками за відповідний період минулого року. Так, у першому півріччі 2019 року на розгляді в Коломийському міськрайонному суді перебувало 5164 справ та матеріалів, що на 517 більше, ніж за шість місяців минулого року, розглянуто 3819 справ, кількість розглянутих справ збільшилась на 357», - йдеться у повідомленні.

Також слід зазначити, що правосуддя в Коломийському міськрайонному суді у першому півріччі 2019 року на відміну від першого півріччя 2018 року, здійснювали лише 5 суддів: у двох суддів повноваження припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено, 4 посади вакантні.

«Середнє навантаження на суддю Коломийського міськрайонного суду за півріччя 2019 року склало 1033 справи, а середньомісячне навантаження – 172 справи», - йдеться у повідомленні.