Слідчого Нацполіції спіймали на отриманні хабара

До Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла оперативна інформація щодо протиправних дій співробітника Богородчанського відділення поліції. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

«31-річний слідчий поліції, який здійснював досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатого за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, пообіцяв місцевому мешканцю позитивно вирішити питання щодо уникнення відповідальності. Натомість чоловік мав передати слідчому тисячу євро», - йдеться у повідомленні.

За викритим фактом слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львів, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Спільно з працівниками УСБУ у Івано-Франківській області оперативники УДВБ НПУ задокументували факт одержання поліцейським першої частини хабара – 300 євро, а невдовзі – ще 400 євро, які йому передав посередник – колишній колега.

Співробітник поліції та його спільник затримані в порядку ст.208 КПК України. Готується оголошення підозри та подання до суду про обрання запобіжного заходу. За вчинені корупційні дії фігурантам загрожує позбавлення волі.