На Івано-Франківщині сильний вітер повалив 175 дерев, підтоплені 64 домогосподарства

27 червня у зв’язку iз проходженням по території Івано-Франківської області значних грозових дощів та посилення вітру відбулися повалення дерев, пошкодження крівель житлових, адміністративних будівель та підтоплення дворогосподарств на територіях шести районів області. Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Негода завдала шкоди у Богородчанському, Рожнятівському, Надвірнянському, Калуському, Коломийському, Тисменицькому районах, що призвело до порушення нормальних умов життєдіяльності населення у 16 населених пунктах.

«Повалено близько 175 дерев, пошкоджнено покриття дахів 4 навчальних закладів, 3 лікувальних закладів, 2 адміністративних будівель, 18 житлових та 3 господарських будівель. Відбулись підтоплення 176 дворогосподарств, 19 житлових будинків, 1 адміністративної та 1 культової будівель, 1 га сільськогосподарських угідь. Пошкоджено берегоукріплення 2 автомобільних мостів, в результаті чого в с. Стебник відсутнє транспортне сполучення зі 100 дворогосподарствами. Станом на 05.00 28 червня залишаються підтопленими 64 дворогосподарства та 8 житлових будівель», - йдеться у повідомленні.

У потерпілих районах працюють комісії по встановленню завданих збитків.