Жителя Бурштина оштрафували на 170 тисяч гривень за відкриття грального салону

Фото ілюстративне

Галицький районний суд Івано - Франківської області виніс у справі про організацію грального салону у Бурштині.

1 серпня 2016 року уродженець Бурштина орендував нежитлове приміщення, в якому надавались послуги у сфері грального бізнесу.

«У вказаному приміщенні розмістив необхідне комп`ютерне обладнання, а саме дев`ять комп`ютерних системних блоків, монітори, Wi-Fi ровтер, мережеві розгалужувачі, маніпулятори тупу мишки, встановивши при цьому на жорсткі диски пам`яті комп`ютерних системних блоків програмне забезпечення «Superomatic» за допомогою якого можливе здійснення азартної грн. Діяльність закладу конспірувалася під господарську діяльність із надання послуг державної лотереї, а адміністративні питання пов`язані із незаконною діяльністю закладу контролювались та оперативно вирішувались обвинуваченим», - йдеться у рішенні суду.

Ігровий салон пропрацював з серпня 2016 до 3 січня 2017 року.

Обвинувачений визнав вину. Пояснив, що здійснював діяльність з метою отримання доходів, що є необхідним для утримання сім`ї. Про незаконність такої діяльності йому було відомо. Висловив щире каяття.

Обвинувачений вже був визнаний винуватим Калуським міськрайонним судом у 2014 році за скоєння аналогічного злочину, за що отримав штраф розміром 170 тисяч гривень. Однак, на момент скоєння нового правопорушення попередня судимість вважалася погашеною.

Суд визнав чоловіка винним і призначив покарання у вигляді штрафу розміром 170 тисяч гривень.