Прикарпатців турбують питання соціального захисту

20 червня в Івано-Франківську відбулася нарада з керівниками апаратів райдержадміністрацій та керуючими справами виконавчих комітетів рад міст обласного значення. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

«Темами для обговорення стали стан виконавської дисципліни у роботі з документами та зверненнями громадян, внутрішній контроль та аудит у системі управління, дотримання вимог щодо підготовки та оформлення службових документів, а також робота служб управління персоналом», - йдеться у повідомленні.

Зазначалося, що упродовж першого півріччя поточного року до обласної державної адміністрації надійшло 1104 звернення від жителів Прикарпаття. На особистому прийомі свої звернення керівництву ОДА адресували 54 особи. 264 надіслали заяви поштою, у тому числі, 69 – на електронну адресу. Особисто подали звернення 409 прикарпатців.

Слід додати, що найбільше заяв та клопотань адресували мешканці міста Івано-Франківська, Надвірнянського, Тисменицького та Городенківського районів. Найменше звернень було від жителів міст Яремче та Болехова.

За словами начальника відділу роботи зі зверненнями громадян апарату ОДА Людмили Балкової, в основному заявників хвилювали питання соціального захисту населення (543 звернення), екології довкілля, транспорту, стану дорожнього покриття та земельні відносини.

Окрім того, жителі Івано-Франківщини зверталися із проблемами, скаргами та пропозиціями на Урядову «гарячу лінію». Зокрема, до органів виконавчої влади вищого рівня упродовж першого півріччя надійшло 4786 заяв.