Городенківці взяли участь у відзначенні 100-річчя «Чортківської офензиви»

9 червня 2019 року в м.Чорткові Тернопільської області відбулося відзначення 100-річчя визначної події в історії української національної революції – наступальної операції Української Галицької Армії «Чортківської офензиви». Про це повідомили у Городенківській РДА.

У програмі взяли участь представники Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Івано-Франківщину представляв Народний аматорський ансамбль «Криниця» Городенківського рацоного Палацу культури – керівник Галина Парфенюк.

Довідка

Чорткі́вська офензи́ва (іншими словами Чорткі́вський на́ступ) або Червнева офензива — історична назва наступальної військової операції Української Галицької Армії (УГА), здійсненої в період з 7 по 28 червня 1919 року. Вона була однією з найзначніших наступальних операцій, що здійснила Галицька армія під час польсько-української війни в Галичині 1918—1919. Близько 25 тисяч українських солдатів і офіцерів примусили відступити по всій лінії фронту 40-тисячну польську армію, добре озброєну і підсилену французами. І тільки зовнішні чинники та брак матеріально-технічного забезпечення врятували супротивника від воєнної поразки.