Дружина Президента Польщі відвідала Івано-Франківськ

7 червня ввечері дружина польського президента Агата Корнхаузер-Дуда відвідала Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську. Про це повідомили на сайті польського президента.

«Головною місією Центру польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську є мобілізація соціальної активності польської громади у всіх сферах життя, зміцнення позитивного іміджу Польщі в Україні та розбудова та розвиток європейського діалогу серед мешканців міста», - йдеться у повідомленні.

Агата Корнхаузер-Дуда висловила вдячність за можливість випробувати наслідки роботи центру та дізнатися про її місію.

Агата Корнхаузер-Дуда нагадала, що Марія Осідач, директор Центру польської культури та європейського діалогу, отримала від Президента Республіки Польща державну нагороду за її видатні заслуги у діяльності польської діаспори.

Дружина Президента також зустрілася з учасниками Форуму молодих поляків в Україні, що є інноваційним інструментом для роботи з молоддю. Проект, реалізований з 2015 року, адресований молодим лідерам польських громад в Україні у віці 16-30 років. Це перша ініціатива такого типу, яка об'єднує соціально активну молодь польського походження, що охоплює територію всієї України.

Під час візиту відбулося обговорення «Форуму молодих поляків як інноваційного інструменту для роботи з польською молоддю в Україні», до якої приєдналася перша леді. Багато місця під час панелі за участю молодих мешканців Івано-Франківська, Львова, Одеси, Києва, Рівного, Енергодари, Бородянки, Долини та Борислава було присвячено попереднім досягненням форуму.