ОДА просить центральну владу виділити кошти на подолання наслідків паводку

30-31 травня у зв’язку із значними опадами у Городенківському, Тлумацькому, Тисменицькому та Коломийському районах підтоплено територію понад 30 населених пунктів, 105 дворогосподарств, 1090 присадибних ділянок та пошкоджено 2 автомобільні мости. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

У зазначених районах створені комісії, які проводять подвірне обстеження та організують роботи щодо проведення першочергових робіт з ліквідації наслідків стихії.

«Ситуація контрольована. Рівень води в місцевих потічках, окрім річки Ворона, поступово спадає. Населення області постійно інформується про ситуацію», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Івано-Франківщині підтоплено більше сотні дворів

У зв’язку з негодою впродовж 30-31 травня в облдержадміністрації працює робоча комісія під головуванням першого заступника голови ОДА Марії Савки, яка проводить заслуховування керівників районів, міст та об’єднаних територіальних громад щодо ходу виконання першочергових відновлювальних робіт на пошкоджених об’єктах із визначення проблемних питань і можливих джерел фінансування робіт по їх відновленню та наданню допомоги населенню.

У травні на території області сталося 6 масштабних стихій природного характеру, які завдали об’єктам господарювання та населенню значних збитків. На сьогоднішній день сума коштів необхідних для відновлення об’єктів сягає більше 420 млн. гривень.

Обласна державна адміністрація звернулася з клопотанням до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на подолання наслідків стихії.