Стали відомі подробиці отруєння туристів у Яремчі

Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України зареєстрував груповий осередок гострої кишкової інфекції в приватній садибі в м. Яремчі. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківського обласного лабораторного центру МОЗ.

28 травня в інфекційне відділення Яремчанської міської лікарні госпіталізовано 4 особи з попереднім діагнозом: «Гострий гастроентероколіт».

Читайте також: На Яремчанщині у приватній садибі отруїлись діти з Запоріжжя

«Фахівці Надвірнянської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України» комплексно з спеціалістами Держпродспоживслужби та Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА проведено епірозслідування на об’єкті виникнення спалаху, обстежено 6 осіб (4 хворих та 2-х працівників садиби). Встановлено, що 27 травня група осіб після сніданку поїхала на гору Хом'як, взяла для обіду ланчбокси, приготовлені у садибі. Обід відбувався на свіжому повітрі приблизно о 13.00 год. (температура повітря протягом дня становила +24-27 градусів С), туристи вживали воду з невідомих джерел. Ввечері 4 відпочивальників поскаржились на погіршення самопочуття та були госпіталізовані до лікарні», - йдеться у повідомленні.

На об'єкті виникнення спалаху взято змиви та відібрано проби питної води, проведено заключну дезінфекцію.

Епідрозслідування триває.