На Івано-Франківщині негода знеструмила 120 населених пунктів

Вночі з 20 на 21 травня майже по всій території Івано-Франківської області пройшли сильні вітри та грози з градом. Негода стала причиною знеструмлення у дев`яти районах області. Про це повідомили в прес-службі «Прикарпаттяобленерго».

«Станом на 09:00 енергетикам вдалось стабілізувати ситуацію із вимкненнями. Наразі без електропостачання залишаються 15 населених пунктів повністю, 19 – частково. Найбільше постраждали мешканці Богородчанського, Долинського та Тисменицького району, трохи менше негода зачепила Галицький, Калуський, Косівський, Надвірнянський, Рогатинський та Тлумацький район. Загалом негода наробила значного лиха. Протягом ночі повністю чи частково знеструмлювались 120 населених пунктів області, але завдяки оперативним заходам, аварійні вимкнення поступово ліквідовувались. Найчастіші причини вимкнень – обриви на лініях електропередач через падіння гілок дерев, підтоплення та пошкодження на опорах. Також, у Тисменицькому та Надвірнянському районах, дві лінії залишаються вимкненими на вимогу ДСНС в Івано-Франківській області, доки рятувальники надають допомогу населененню», - йдеться у повідомленні.
«Дощ все ще не припинився, і це сповільнює роботи з ліквідації вимкнень, адже з мокрим обладнанням працювати небезпечно, - кажуть у компанії. – Ремонтні бригади філій обленерго роблять все від них залежне, щоб ліквідовувати вимкнення якнайшвидше, але дощ і вітер не вщухають, тому можливі нові підтоплення та обриви. Енергетики у всіх районах працюють в посиленому режимі».

Синоптики попереджають про збереження складних погодних умов на території області - протягом наступних двох діб збережеться шквалистий вітер, а також ймовірність грози та граду.

«АТ «Прикарпаттяобленерго» звертається до споживачів з проханням ставитись з розумінням до можливих аварійних вимкнень та не обривати лінії кол-центру», - йдеться у повідомленні.

Слідкувати за вимкненнями можна також на стартовій сторінці офіційного сайту компанії АТ “Прикарпаттяобленерго”, вибравши на карті вимкнень свій регіон. Також енергетики просять бути максимально уважними та обережними під час перебування поруч з електролініями та енергообладнанням та у випадку аварій та виявлення обірваного проводу негайно телефонувати на кол-центр компанії за номерами 0 800 50 40 20 або (0342) 59 40 20.