У Богородчанах відкрили реабілітаційний центр для дітей-осіб з інвалідністю

3 травня у Богородчанах відкрили реабілітаційний центр при благодійному товаристві «Світла Надія». Про це повідомили в Богородчанській РДА.

Реабілітаційний центр розміщено в колишньому приміщенні військово-спортивного ліцею.

За словами керівника БО «Світла Надія» Надії Стефурак (паралімпійська чемпіонка) у новоствореному центрі передбачено проведення не лише медичної, а й соціальної та педагогічної реабілітації, діти займатимуться ігровою лікувальною фізкультурою, розвиватимуть мислення й творчі здібності.

«У нашому центрі будуть займатися кваліфіковані соціальні педагоги, вихователі, логопеди, психологи, спеціалісти з фізичної реабілітації. Функціонуватиме кабінет різновиду масажу. Під час занять спеціалістів з дітьми мами отримають можливість відпочити, поспілкуватися. У Богородчанах буде функціонувати реабілітаційна система «Павук», необхідна для лікування дітей з дитячим церебральним паралічем. Його вартість понад 70 тисяч гривень. Такий подарунок зробити представники товариства української молоді в Австрії. 18 лютого вони організували та провели Віденський бал, а виручені кошти пожертвували на благодійність двом реабілітаційним центрам. Одному на сході, а іншому в Богородчанах. За ці кошти було придбано обладнання для кінезотерапії, реабілітаційну систему «Павук», пісочний стіл», - зазначила Н.Стефурак.

Надія Стефурак та її команда щиро вдячні українцям в Австрії оскільки як відомо, такого обладнання немає навіть в Івано-Франківську.

Також Надія Стефурак подякувала заступнику голови обласної державної адміністрації Ярославу Паранюку, який активно долучився до відкриття реабілітаційного центру для дітей-осіб з інвалідністю у Богородчанах, підприємцям району, богородчанській активістці з м.Чикаго Руслані Романюк та усім хто долучився до відкриття реабілітаційного центру.