До Верховинської лікарні доставили 11 травмованих в аварії на Чорному Черемоші

6 травня о 11:05 до верховинських рятувальників надійшло повідомлення про те, що поблизу села Красника Верховинського району Івано-Франківської області (близько 17 км від селища Верховина) в річку Чорний Черемош перекинувся вантажний автомобіль з людьми. Про це повідомили в прес-службі ДСНС в Івано-Франківській області.

Перший підрозділ, відділення Державної пожежно-рятувальної частини №12 селища Верховина, прибув до місця виклику о 11:18.

Читайте також: Поліція затримала водія вантажівки, що впала в річку на Прикарпатті

За попередньою інформацією, станом на 12:00 зі слів водія автомобіля в транспортному засобі перебувало 23 особи (22 туриста з Республіки Білорусь та водій, громадянин України).

«Працівники пожежно-рятувальної служби врятовано 3 осіб, яких бригадами швидкої медичної допомоги доставлено в Верховинську ЦРЛ. На місці події на березі річки знаходилося 16 осіб, працівниками медичної служби проводиться їх обстеження. За допомогою лебідки вантажного автомобіля місцевого населення поставлено на колеса пошкоджений автомобіль “ГАЗ-66”. В кабіні якого виявлено тіла 3 загиблих осіб (дві жінки та чоловік), двох з них деблоковано за допомогою гідравлічного інструменту», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Верховинщині вантажівка з туристами впала у Чорний Черемош: є загиблі

Станом на 15:30 каретами ШМД до Верховинської ЦРЛ доставлено 11 травмованих осіб (10 громадян Білорусії та одного громадянин України). Стан одного потерпілого важкий та 10 середньої важкості. Обставини дорожньо-транспортної пригоди, в тому числі кількість осіб, які перебували в транспортному засобі та їх громадянство, встановлюються правоохоронними органами.

Станом на 16:00 пошуково-рятувальні роботи завершено. На місці події працюють психологи ДСНС та проводяться слідчі дії правоохоронними органами.

Всього до рятувальних робіт від Управління ДСНС в області залучено 12 одиниць техніки та 51 чоловік особового складу.