Прокуратура судиться за земельну ділянку на території Карпатського НПП

Прокуратура Івано-Франківської області звернулась до суду, щоб визнати незаконним і скасувати рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним державного актапро право власності на земельну ділянку та витребування земельної ділянки площею 0,7241 га вартістю 3,27 млн. гривень.

«Досудовим розслідуванням кримінального провадження встановлено, що умисними діями, які виразились у зловживанні службовим становищем, тобто в умисному, в інтересах третьої особи використанні службовою особою свого службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (вилучення з державної власності та постійного користування Карпатського НПП земель природно-заповідного призначення), скоєно кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем») КК України. Зазначене кримінальне провадження скеровано до суду з обвинувальним актом», - йдеться у повідомленні прес-служби Прокуратури в Івано-Франківській області.

З метою одночасного вирішення питання щодо повернення особливо цінних земель їх постійному користувачу, органами прокуратури подано відповідну позовну заяву до суду.

Справа на даний час перебуває на розгляді в суді.