ОДА: Ситуація за наслідками стихії перебуває під контролем влади

Дощові опади, що мали місце 30 квітня та 1 травня поточного року призвели до підтоплення підвальних приміщень та присадибних ділянок. Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

«Про можливе погіршення погодних умов органи виконавчої влади і місцевого самоврядування та населення області були завчасно поінформовані», - йдеться у повідомленні.

За даними Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології найбільше опадів спостерігалося в гірських районах області.

«Так на р. Бистриця Солотвинська, біля населеного пункту Гута, рівень води в річці піднявся на 146 см, а на р. Бистриця Надвірнянська, в районі населеного пункту Пасічна, на 62 см. Спостерігався також різкий підйом води на 144 см на річці Прут біля м.Коломия за рахунок стоку з приток Прута», - йдеться у повідомленні.

В басейні р. Дністра продовжується незначний підйом рівня води.

На річці Черемош, біля с.Білоберізка Верховинського району, спостерігається вихід води на заплаву та часткове підтоплення присадибних земельних ділянок.

В області за дорученням голови обласної державної адміністрації, для оперативного вирішення питань пов’язаних з наслідками стихії, працюють оперативні групи. Аналогічні групи працюють районах та містах області.

Так, для оцінки ситуації такі групи виїжджали на р. Бистриця Солотвинська в районі населеного пункту Підлісся Тисменицького району, на р. Прут біля населеного пункту Борщів Снятинського району та р. Лімниця біля населеного пункту Добровляни Калуського району.

Рятувальними підрозділами ДСНС України в області надана практична допомога у відкачуванні води з підвального приміщення Центральної лікарні м.Яремче, подвіря Ямницької сільської ради с.Ямниця, приватних господарства в м. Косів та м. Івано-Франківську.

Згідно інформації обласного центру з гідрометеорології 02 та 03 травня очікується часткове припинення дощових опадів.

«Ситуація за наслідками стихії перебуває під контролем органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та служб оперативного реагування», - йдеться у повідомленні.