На Рожнятівщині молодик забив до смерті 33-річного чоловіка

На Рожнятівщині прикарпатець побив чоловіка і залишив помирати, а зранку його тіло перемістив подалі від будинку, де вчинив злочин. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

«Правоохоронці встановили, що 10 квітня близько 23:30 у с. Верхній Струтень, що в Рожнятівському районі, виник конфлікт між 33-річним місцевим мешканцем і 27-річним мешканцем сусіднього села. Останній накинувся на чоловіка з кулаками, а далі почав бити ногами. Це сталося біля будинку родича, до якого приїхав зловмисник. Після заподіяного 27-річний чоловік залишив потерпілого помирати, а зранку, 11 квітня, відтягнув тіло подалі від будинку. В післяобідню пору вбитого прикарпатця знайшли родичі і викликали поліцію», - йдеться у повідомленні.

Оперативними діями поліцейських зловмисника було затримано у порядку ст. 208 КПК України. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину і наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Експертиза встановила, що смерть чоловіка настала внаслідок закритої черепно-мозкової травми, набряку та набухання головного мозку і крововиливів під оболонки головного мозку. Такі травми відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

Тому слідчими за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого, - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років).