Чи була насправді пожежа на “Азовсталі”?

Про те, чи насправді горів завод "Азовсталь" у Маріуполі, дають коментар представники "Метінвесту", повідомляє канал 24tv.ua.

У Маріуполі на металургійному заводі "Азовсталь" не було ніякої пожежі і вибухів. Там сталася звична штатна і контрольована ситуація. Зарево, яке спостерігали маріупольці в небі над заводом, було наслідком звичайного зливу шлаку, а не пожежа, - коментують у прес-службі "Метінвесту".

З 18:00 до 19:00 17 березня на заводі проводили щоденний злив побічних продуктів виробництва, тобто шлаків, на трьох ділянках. Ця процедура є обов'язковою у виробництві і вона не становить загрози для навколишннього середовища.

Через пізній час доби утворилося яскраве зарево, яке й побачили люди. Відео з події було дуже швидко розповсюджено в соціальних мережах та ще й з необгрунтованими коментарями, буцімто на підприємстві сталася пожежа.

Прес-служба групи "Метінвесту", до складу якого входить "Азовсталь", офіційно заявила про те, що це абсолютно штатна і контрольована ситуація. Ніяких пожеж, вибухів і надзвичайних ситуацій на підприємстві не було. Тому не потрібно ширити паніку і використовувати лише перевірені джерела інформації.

Редакція.