Як отримати компенсацію від держави на дитячі гуртки?

У нинішній час, як відомо, за наших українських реалій - малі зарплати, захмарні комунальні платежі, високі ціни на продукти, одяг, інші необхідні предмети ужитку - не всім батькам по кишені оплачувати ще й гуртки, де б хотіли займатися і розвиватися їхні діти.

Тому з початку цього року запрацювала відповідна програма, згідно з якою в Україні батькам мали би компенсувати вартість розвиваючих гуртків для їхніх дітей, повідомляє gazeta.ua.

"З 1 січня 2019 року ті батьки, які займаються розвитком дитини, мають право на податкові пільги на гуртки, дитячі садки та інші програми навчання", - написав у Facebook прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Держава компенсує 18% від витрат у вигляді частково сплаченого наступного року податку на дохід фізосіб. Таким чином, у батьків із зарплати у вигляді податків не стягуватимуть певну суму коштів.

Міністр юстиції Павло Петренко пояснив, що аби отримати цю компенсацію, треба щомісяця збирати квитанції по оплаті послуг того персоналу, який вчить дитину в гуртку. Крім того, у свого роботодавця станом на кінець року потрібно взяти довідку про ваші доходи за місцем роботи. А у державну фіскальну службу по місцю своєї реєстрації потрібно подати податкову декларацію.

Багатодітним родинам (у кого троє і більше дітей) планується виплачувати щомісяця додатково 2027 грн. Батьки отримуватимуть кошти, доки дитина не досягне шкільного віку. Далі заплановано впровадити виплати на дітей до 16 років. Уряд вважає, що це допоможе боротися з бідністю і стимулювати народжуваність в державі.