В Івано-Франківську відзначили 205-річницю від дня народження Тараса Шевченка

9 березня франківці вирушили урочистою ходою з Вічевого майдану вулицею Шевченка до міського парку культури та відпочинку, де біля пам'ятника Кобзареві відбулося урочисте віче з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

«Вшанувати пам'ять Кобзаря, послухати твори українського генія та поділитися власними думками щодо його значущості для сучасного покоління прийшли заступник голови облдержадміністрації Віталій Федорів, керівники органів місцевого самоврядування, літературознавці, критики та громадські діячі краю. Священики різних конфесій відслужили поминальну панахиду. Присутні помолися за упокій душі національного героя. Представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку в парку», - йдеться у повідомленні.
«Ми знову і знову шукаємо поради у видатних словах Кобзаря та самі стаємо носіями його ідей, продовжуючи Шевченкову лінію боротьби до сьогодення, відроджуючи його у цій боротьбі. Тарас Шевченко - не просто геніальний поет. Своїм життям і творчістю він засвідчив абсолютне, органічне не сприйняття зла в усіх його земних іпостасях. - наголосив у виступі Віталій Федорів. – Люди декламують його поезії, щоразу глибше вчитуються у кожен рядок, розуміючи, що в його слові є сила. Шевченкове слово віри, правди стало нашим гаслом, нашою зброєю та допоможе припинити нам розбрат, протистояння, відновити мир і зберегти Україну».