У Галицькій РДА обговорили реконструкцію золовідвалів на Бурштинській ТЕС

У зв’язку з намірами ДТЕК Бурштинська ТЕС розпочати роботи з нарощування золовідвалів №1 та №2 керівництво Галицької райдержадміністрації ініціювало проведення робочої наради з цього приводу.

Як повідомив начальник екологічного відділу ДТЕК Бурштинської ТЕС Петро Савка, на підприємстві виникла складна ситуація зі складуванням золошлакових відходів. За його словами, питання складування золових матеріалів і будівництво нового золовідвалу за останні роки багаторазово та гостро обговорювалося на всіх рівнях, але так і залишилося невирішеним.

«Саме відсутність вільних ємкостей для складування золових матеріалів стало основним фактором щодо прийняття рішення про нарощування дамб діючого золовідвалу, з метою недопущення зупинки ТЕС, скорочення робочих місць та зниження рівня сплати податків», - йдеться у повідомленні Галицької РДА.

Читайте також: На Бурштинській ТЕС планують реконструювати золовідвали

На нараді йшлося, що процедура реконструкції золовідвалу ДТЕК БуТЕС буде здійснюватися виключно з дотриманням та в рамках діючого законодавства про охорону навколишнього середовища. Планується проходження відповідної процедури та застосування цілого ряду заходів, спрямованих на запобігання шкоді довкіллю, з урахуванням як громадських, так і виробничих інтересів.

З метою врахування думки громади с. Бовшева будуть проведені громадські слухання щодо оцінки впливу вищевказаної діяльності на довкілля.

За результати засідання учасники наради домовились створити робочу групу та здійснити виїзд на територію золовідвалів для вивчення ситуації на місці.

Довідково

ДТЕК Бурштинська ТЕС – найбільший платник податків, а також один з найпотужніших роботодавців Івано-Франківської області та Галицького району.

За період 2016-2018 років до бюджетів різних рівнів сплачено податків – 1,35 млрд. гривень податків.