Марцінків хоче продати акції харчосмакової фабрики

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підписав розпорядження «Про скликання позачергової 24 сесії міської ради сьомого скликання» на 12 лютого 2019 року. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської міської ради.

На сесії планують розглянути питання «Про відчуження пакету акцій ПрАТ «Івано-Франківська харчосмакова фабрика».

Читайте також: Марцінків хоче залучити іноземні компанії до ремонту доріг в Івано-Франківську

Громада Івано-Франківська володіє міноритарним пакетом акцій ПрАТ «Івано-Франківська харчосмакова фабрика» розміром 10,7%.

На зборах ПрАТ «Івано-Франківська харчосмакова фабрика» представник міста проголосував проти надання дозволу на вчинення значних правочинів.

Йшлося, зокрема, про надання згоди на отримання Товариством кредиту з максимальним лімітом заборгованості 10 млн. гривень та передачі в іпотеку адміністративно-виробничої будівлі площею 4419,4 кв.м, а також вчинення значних правочинів сукупною граничною вартістю 50 млн. гривень.

Місто запропонувало товариству здійснити обов’язковий викуп акцій, що належать територіальній громаді. ТОВ «Івано-Франківська харчосмакова фабрика» запропонувало викупити акції по 1,75 грн. за штуку або 1,324 млн. гривень за увесь пакет.

Міська рада повинна протягом 30 днів ухвалити рішення з цього приводу.

За даними ЄДРПОУ, кінцевим бенефіціаром ПрАТ «Івано-Франківська харчосмакова фабрика» є житель Івано-Франківська Крицун Роман Михайлович.