Марцінків хоче залучити іноземні компанії до ремонту доріг в Івано-Франківську

В Івано-Франківську більшість магістралей понад 30 років капітально не ремонтувались. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Керівник КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко зауважує, що найгірша ситуація зараз з такими вулицями: Незалежності, частина Галицької, Івасюка, Надрічна, Тисменицька, Коновальця, Незалежності.

«Основні міські магістралі будувались в 70-80-х роках і з того часу їх ніхто капітально не ремонтував. Дороги без основи: там щебінь і 5-7 см асфальту. І вони не розраховані на фури по 40 тон», – нагадує Бурко.

Читайте також: Марцінків: ремонт вулиці Івасюка потягне на 200 мільйонів гривень

«Всі головні магістралі потребують капітального ремонту. От взяти хоча б вул. Коновальця, яка щороку ремонтується і ямково, і поточно. Вона не має основи, нема на що класти асфальт. Навіть коли латки ще зберігаються, поруч вже з’являються ямки. Чого? Бо нема основи, потрібен капремонт. На капремонт основних магістралей слід шукати додаткові кошти – як мінімум, 300 млн. грн.», – поділився станом речей міський голова Руслан Марцінків.
«Цього року візьмемось за Івасюка, Автоливмашівську. Також пріоритетне завдання – доробити минулорічні проекти, зокрема вул. Мазепи. Прораховуємо, звісно, й інші дороги», – зауважив Руслан Марцінків.

Зараз виникла ідея залучити до капремонтів ряд великих компаній, в тому числі й іноземних. Тендери як і раніше відбуватимуться в системі Прозоро.

«Ми знаємо, що у Львові та Києві активно працюють турецькі компанії і зараз ведемо переговори з керівниками. Ми готові до співпраці. Головне, аби вони гарантували якість, особливо на капремонт. А капремонт – це не просто зрізати верхній шар і постелити новий, а дати хорошу основу, щоби дорога стояла не менше 10 років», – підкреслив міський голова.