Експерт: З амбіціями царювання треба вміти прощатися

Івано-Франківськ має погодитися на співвідносини на рівних з приміськими селами. Про це заявив директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк.

«Ми, експерти Івано-Франківського ЦРМС, європейської програми U-LEAD спільно з представниками бізнесу, освіти, медицини, наукових кіл взяли б на себе непросте завдання напрацювати такі документи для збереження діалогу, інтересів, рівних умов кожного мешканця в ІФ ОТГ. Саме інтереси кожного мешканця громади, доступ до якісних освітніх, медичних, культурних послуг ЖКГ,збереження економічних і просторових умов до спільного співіснування лежать в основі проведення реформи адмінтерустрою», - написав Р.Панасюк на своїй сторінці у Фейсбуці.
.

Експерт: Вовчинецька ОТГ може поламати багатолітні відносини з м. Івано-Франківськом

Експерт прокоментував спробу на громадських слуханнях у селі Вовчинці утворити окрему ОТГ з селами Добровляни, Колодіївка, Узин і розірвати усі зв'язки з містом.

«Ми, експерти, завжди стояли на позиціях збереження Івано-Франківської міської ради, як теродиниці з спільними освітніми, економічними, транспортними інтересами. І розділити міську раду, поділити людей села на 2 табори, відійти від міста на нашу думку це несправедливо і по відношенню до міста і до людей багатоповерхівок с.Вовчинець. Село розділилося, люди пересварилися, голова до порад не прислухався і тепер весь негатив лежить на його голові і відповідальності. З амбіціями царювання треба вміти і прощатися. І нарешті навчитися довіряти, домовлятися, об'єднуватися в інтересах людей для, яких працюєш!!!», - зазначив Панасюк.