В Івано-Франківську встановили анотаційні дошки захисникам Олександру Дорофею та Назару Керницькому

11 жовтня на фасаді Ліцею №10 Івано-Франківської міської ради відкрили та освятили анотаційні дошки, вшановуючи пам'ять захисників — Олександра Дорофея та Назара Керницького.

Олександр Дорофей, старший солдат, з 18 років служив у Військово-морських силах України, відважно допомагаючи у найгарячіших точках. Весною 2023 року він став на захист України від окупантів. 19 березня 2024 року Олександр героїчно загинув під час штурмових дій у селі Веселе, Бахмутського району. Посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня та відзнакою міського голови "За честь і звитягу".

Назар Керницький став на захист України 8 березня 2022 року. Майже два роки він мужньо боронив нашу землю у складі 110-ї бригади на Авдіївському напрямку. Назар загинув 7 січня 2024 року, залишивши по собі світлу пам'ять. Він був нагороджений відзнакою президента "За оборону України", "Золотим Хрестом" від головнокомандувача ЗСУ, а також численними медалями. Орден "За мужність" ІІІ ступеня Назару Керницькому було присвоєно посмертно.

«Ці Герої назавжди залишаться у серцях кожного з нас, як символи відваги, самопожертви та любові до Батьківщини. Вічна пам’ять Героям!», - повідомили в пресслужбі Івано-Франківської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.