В Івано-Франківську відбулась нарада щодо протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

24 вересня під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася обласна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу на території Івано-Франківської області.

У його роботі взяли участь директорка департаменту охорони закладів’я ОДА Олександра Бойчук, головний державний санітарний лікар області, директор ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» Руслан Савчук, керівники закладів охорони здоров’я області, структурних підрозділів ОВА, представники благодійних фондів та громадських організацій.

Під час засідання комісії розглянули аспекти обстеження груп ризику, а також проблемні питання діагностики ВІЛ та туберкульозу в Болехівському, Долинському та Вигодському центрах першої медичної допомоги на основі моніторингових візитів.

Йшлося також про впровадження заходів, спрямованих на реалізацію державної програми лікування вірусних гепатитів В і С. Фахівці розповіли про заходи щодо профілактики цих хвороб, рівень захворюваності, а також динаміку спостереження, амбулаторного та стаціонарного лікування.

Обговорювали також питання щодо надання замісної підтримувальної терапії та підтримку жінок проділь та вагітних з ВІЛ.

За результатами обговорення учасники засідання ухвалили відповідні рішення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.