На Івано-Франківщині оформили 100 тисяч паспортів

В одному з територіальних підрозділів УДМС в Івано-Франківській області чи ЦНАП оформляється 100-тисячний у цьому році паспорт.

«Масив оформлених документів цьогоріч має такі пропорції: 69 відсотків людей замовляли оформлення закордонного паспорта, 31 – паспорта громадянина України. Найчастіше люди замовляють паспорти в Івано-Франківську, де функціонують 3 центри оформлення документів ( відділ міграційної служби, ЦНАП, ДП «Документ»), у підрозділах Надвірнянського відділу міграційної служби (Надвірна, Богородчани, Яремче), а також у відділах міграційної служби у Коломиї, Косові і Калуші. Статистичні показники видачі громадянам готових документів «підказують», що вже наступного тижня кількість вручених документів так само сягне позначки 100 тисяч. Під час воєнного стану спостерігається певна різниця між кількістю оформлених документів і кількістю вручених», - повідомили в Міграційні службі Івано-Франківської області.

До слова, виготовлені документи (ID-картка та закордонний паспорт), якщо вони упродовж двох років не видані, то до закінчення дії воєнного стану зберігаються у підрозділах ДМС України необмежений термін.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.