Прикарпатка, яка займалась сутенерством, відбулась умовним терміном

Тисменицький районний суд виніс вирок уродженці росії, яка займалась сутенерством.

Обвинувачена домовилась із жінкою, яка займалася наданням послуг сексуального характеру за грошову винагороду (проституцією), про вчинення щодо неї сутенерства, а саме вчинення дій по забезпеченню її зайняттям проституцією, що полягало у рекламуванні жінки, підшукуванні клієнтів для надання нею послуг сексуального характеру за грошову винагороду, прийнятті від них замовлень, організації зустрічей з нею, узгодження з клієнтами вартості таких послуг та порядок розрахунку за їх надання.

Зокрема, замовлення від чоловіків (клієнтів) послуг сексуального характеру здійснювалось шляхом отримання на свій мобільний абонентський номер смс-повідомлень у месенджері «Viber» або при особистій зустрічі. За надання послуг обвинувачена отримувала від клієнта грошові кошти у сумі 500 гривень.

Окрім цього, встановлено, що обвинувачена, у невстановлений досудовим розслідуванням час, незаконно придбала психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетамін, для власного вживання та збуту шляхом пригощання інших осіб.

У судовому засіданні обвинувачена свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.303, ч.1 ст.307 КК України, визнала повністю, у вчиненому щиро покаялася, підтвердила обставини вчинення нею кримінальних правопорушень, викладені в обвинувальному акті, зазначивши, що такі відповідають дійсності та вона їх у повному обсязі підтверджує. Крім того пояснила, що вона домовилась із жінкою, яка займалася наданням послуг сексуального характеру за грошову винагороду, про підшукування їй клієнтів для надання останнім послуг сексуального характеру, прийнятті замовлень, організації із ними зустрічей та оплати таких послуг. Так, у листопаді 2023 року зустрівшись із клієнтом, домовилась із останнім про надання йому платних сексуальних послуг, за що отримала 500 грн. Вказала, що того ж дня пригостила його амфетаміном, знаючи, що останній є психотропною речовиною, обіг якої обмежено. У вчиненому щиро кається, обіцяє більше протиправних дій не вчиняти.

Суд визнав обвинувачену винуватою і за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки 6 (шість) місяців. На підставі ст.75 КК України звільнив її від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.