В Івано-Франківську правоохоронці затримали митника, який збирав побори з підприємців

Служба безпеки та ДБР ліквідували корупційну схему на Івано-Франківській митниці. У результаті комплексних заходів в обласному центрі затримано керівника одного з ключових управлінь митного органу.

«За даними слідства, чиновник організував злочинний механізм одержання грошей від представників компаній-імпортерів. В обмін на хабарі посадовець «гарантував» підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення їхніх товарів. Для реалізації «схеми» фігурант залучив декількох митних брокерів з Івано-Франківської та Закарпатської митниць. Один з них був залучений до оборудки як посередник для передачі хабарів від підприємців. Співробітники СБУ задокументували 4 факти отримання фігурантами неправомірної вигоди. Після цього правоохоронці затримали організатора злочину та посередника на гарячому, під час одержання нового «траншу», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів. Встановлюють всі обставини злочину та повне коло осіб, причетних до нього.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.