В СБУ повідомили подробиці засудження франківця, який співпрацював з фсб

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд виніс вирок мешканцю Івано-Франківська – учаснику міжрегіональної агентурної мережі фсб рф.

«Агентурно-інформаторська мережа забезпечувала ворога інформацією про військові та стратегічні об’єкти для нанесення по них ракетних ударів. Зокрема, керівник мережі з Одеси на псевдо «Професор» передав російським спецслужбам дані про стратегічні об’єкти Оперативного командування «Південь» та будівлі органів державної влади. Служба безпеки встановила, що саме він передав мешканцю Івано-Франківська пропозицію від куратора з фсб за гроші збирати важливі дані», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Під час спецоперації в серпні 2022 року СБУ провела одночасне затримання «Професора» в Одесі та агента в Івано-Франківську.

Суд підтвердив висновки слідчих СБУ про те, що іванофранківець встановив зв’язок з представником російської спецслужби через месенджер та погодився співпрацювати на шкоду Україні.

Від співробітника фсб мешканець Івано-Франківська отримав доручення зібрати дані щодо:

  • місцезнаходження і режиму блокпостів;
  • розташування і діяльності регіональних «центрів прийняття рішень»;
  • місць розташування на території області військових об'єктів;
  • переміщення військової техніки ЗСУ в напрямку фронту.

Однак завдяки СБУ агента затримали до того, як він встиг передати важливу інформацію ворогу.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (замах на державну зраду, вчинений в умовах воєнного стану).

Його засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше засудили «Професора». Він вже відбуває 15 років ув’язнення.

Досудове розслідування здійснювала СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.