Нацгвардієць, який убив чоловіка з необережності, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок військовослужбовцю Національної гвардії України, який вчинив вбивство через необережність.

Обвинувачений служить у Нацгвардії на посаді кінолога кінологічної групи.

31.05.2023 року близько 00 год. 25 хв. у мікрорайоні Пасічна розпочався словесний конфлікт між двома компаніями чоловіків у зв'язку із порушенням останніми тиші у нічний час, під час якого між ними виникла шарпанина, у ході якої вони перемістились на проїжджу частину дороги, що веде у двір Ліцею №18 Івано-Франківської міської ради.

«Обвинувачений, не маючи наміру на спричинення тяжких тілесних ушкоджень або заподіяння смерті потерпілому, наніс один удар кулаком правої руки в ділянку обличчя, чим призвів до падіння останнього на задню поверхню тіла із попереднім наданням тілу прискорення та удару головою потерпілого об тверде покриття дороги, вимощене тротуарною плиткою», - йдеться у вироку суду.

Від отриманих ушкоджень потерпілий помер у лікарні.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред'явленому обвинуваченні визнав повністю, ствердив все вищенаведене відповідно до викладеного. У вчиненому щиро розкаюється, критично оцінює свою поведінку, просить суворо його не карати.

Потерпіла та представник потерпілої в судовому засіданні щодо міри покарання підтримали думку прокурора, позовну заяву підтримали, просили задоволити в повному обсязі.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.119 КК України та призначити покарання 3 (три) роки позбавлення волі. Керуючись ст.75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, встановивши іспитовий строк 2 (два) роки.

Цивільний позов потерпілої задоволили. Стягнули із обвинуваченого триста тисяч гривень на відшкодування моральної шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.